Finic focus design
Image default
Woning en Tuin

Waarom is een hoogslaper het ideale bed voor de kinderkamer?

Ben je van plan om binnenkort de kinderkamer opnieuw of nieuw in te richten? Dan is de hoogslaper misschien wel het perfecte meubel voor in de kinderkamer. Het bed in de kinderkamer is natuurlijk belangrijk, omdat je zoon of dochter genoeg slaap nodig heeft. Verder in dit artikel wordt besproken waarom een hoogslaper een ideaal bed is en waar je op moet letten bij het aanschaffen van dit soort bed.

Ruimtebesparing

Ten eerste kan een hoogslaper ideaal zijn voor kleinere slaapkamers. Een hoogslaper zegt het al, het gaat de hoogte in. Dit betekent dat je meer ruimte creëert in de kinderkamer voor andere spullen. Zo kan je ook een bureau of een kast onder de hoogslaper zetten, en nog steeds genoeg ruimte overhebben. Een hoogslaper kan ook daarbij extra opbergruimte creëren. Zo zijn er hoogslapers met ingebouwde kastjes of ander opbergmogelijkheden. Ook zijn er sets met een hoogslaper en een bureau in één. Dit bureau is wel vaak kleiner dan normale bureaus, maar is voor een kind vaak groot genoeg.

Veiligheid

Een hoogslaper klinkt misschien onveiliger dan een normaal bed, maar in de praktijk blijkt dit juist het tegenovergestelde te zijn. Een hoogslaper heeft over het algemeen een hekje bovenin het bed zitten, en dit maakt het bijna onmogelijk om tijdens het slapen van af te vallen. Een normaal bed heeft dit niet, de kans is daar dus groter. Verder is de veiligheid van hoogslapers de afgelopen jaren ook steeds beter geworden. Nu zijn de trappen naar boven ook veiliger, en zijn er zelfs hoogslapers met een deurtje bij de ladder naar beneden.

Kinderen vinden het leuk

Kinderen vinden hoogslapers en stapelbedden over het algemeen heel leuk om in te slapen. Graag wil je kind zo hoog mogelijk slapen, omdat dat dit cool is bijvoorbeeld. Nu heb je tegenwoordig ook varianten in hoogslapers die ook nog iets extra’s toevoegen aan het bed. Nu heb je bijvoorbeeld een half hoogslaper met een glijbaan. Een glijbaan is een onderdeel dat bijna elk kind wel leuk vind. Verder worden er nu ook speeltenten gemaakt speciaal voor half hoogslapers. Deze tenten zijn in veel verschillende stijlen en thema’s te krijgen. Je kan bijvoorbeeld denken aan een prinses thema of een superheldenthema. Er is een groot aanbod in hoogslapers, en hier zit dus zeker het thema tussen wat je kind leuk vind om te hebben. Als je nog inspiratie zoekt, dan is het zeker een aanrader om een kijkje te nemen op de website van Emob.  

Makkelijk schoonmaken

Als ouder is een hoogslaper ook ideaal om schoon te maken. Je kan makkelijk onder het bed met de stofzuiger en met een doekje heb je de hoogslaper ook snel weer mooi schoon. Het is wel wat lastiger om het beddengoed te wisselen.