Finic focus design
Vakantie

5 Redenen waarom je Setubal moet bezoeken en de stad moet verkennen

Setubal en de omliggende gebieden zijn symbolen voor de rijke geschiedenis van Portugal. De prachtige geplaveide straten, tuinen en fonteinen hebben Setubal tot een belangrijke toeristische trekpleister in Portugal gemaakt.

Gelegen aan de monding van de rivier de Sado, net onder Lissabon en tegenover het schiereiland Troia, is Setubal vandaag de dag een belangrijk commercieel haven met een grote vissersvloot. Deze bloeiende stad is een prachtige uitvalsbasis als je het natuurschoon en de toeristische attracties van de regio wilt verkennen. De beste manier om dit te doen is door een auto te huren. Deze site heeft meer informatie over goedkope autoverhuur in Setubal: Autoportugal.nl. Er zijn veel autoverhuurbedrijven in Setubal, waaronder Goldcar, Thrifty, Europcar, Orbita, Guerin, Bravacar, Alamo, Auto Rent, Yes Car Hire, Autoclick, BENErent, Turisprime, Avis, Sixt, CAEL, Centauro, Enterprise, Rodavante, Angrauto, AirAuto, Firefly, Budget, Micauto, Hertz, Zitauto, National, Discovery, Dollar, Autocunha, Surprice, InterRent, Flizzr, Payless en Rhodium, en vele anderen.

Veel mensen willen voordat ze een huurauto kiezen, eerst de autoverhuurdiensten van de verschillende autoverhuurbedrijven vergelijken. Met zoveel opties in Setubal, is dat ook een goed idee. Want door een vergelijking van de autoverhuurdiensten te doen, vind je de goedkoopste huurauto die aan je noden voldoet.

Hieronder volgen de beste 5 redenen om Setubal te bezoeken met je huurauto.

1. Maak een wandeling door de Avenida Luisa Todi

Een wandeling door de Avenida Luisa Todi in het centrum van Setubal is een must voor elke toerist. Een schaduwrijke groene laan laat je de historische gebouwen in combinatie met de moderne architectuur van de stad bewonderen. Vergeet niet om de adembenemende muurschilderingen van typisch Portugese blauwe tegels te bewonderen. Als je je huurauto in de buurt parkeert, kan je de dag doorbrengen met het verkennen van parken, fonteinen, restaurants en winkels in de omgeving.

2. Praça do Bocage

Wanneer je Setubal bezoekt, maak er dan een punt van om te stoppen bij Praça do Bocage. Dit pittoreske plein ligt in het hart van de stad. Als je een afslag neemt op de Avenue Luisa Todi bij de betoverende fontein, kom je op dit betegelde plein vol met charmante terrasjes. Deze pittoreske plek is een uitstekende locatie om uit te rusten en te herbronnen met een kopje koffie en een heerlijke Portugese maaltijd.

3. Dolfijnen kijken

Rijd met je huurauto naar de haven van Setubal. Hier vind je vele dolfijnsculpturen in verschillende kleuren. De betekenis van deze dolfijn sculpturen is dat de stad Setubal de thuisbasis is van een school tuimelaars. Het is heel gewoon om ze te zien en je kan zelfs een boottocht aan de riviermonding maken om de dolfijnen te zien zwemmen. Bovendien vertrekken vanuit de jachthaven veel excursies om dolfijnen te bekijken in hun natuurlijke habitat.

4. Bezoek het schiereiland Troia en het strand van Comporta

Als je in Setubal bent, houd dan een dag vrij om de veerboot naar het schiereiland Troia te nemen. Het schiereiland heeft vele prachtige stranden omgeven door duinen en dennenbossen. Met je huurauto kan je het korte stukje vanaf de veerboot naar het strand van Comporta rijden, gelegen aan het andere eind van het schiereiland. Dit paradijselijke strand is het beste van Portugal.

5. Natuurreservaat Sado Estuarium

De rivier de Sado stroomt door Portugal en haar monding is een vruchtbare en voedselrijke plek waar allerlei soorten fauna en vegetatie groeien. Dit reservaat is een aanrader om te bezoeken, vooral als je een vogelliefhebber bent. Er zijn vele soorten vogels te zien in het reservaat, zoals flamingo’s en ooievaars.

https://www.autoportugal.nl