Behaal een certificaat VGM Checklist Aannemers

      Reacties uitgeschakeld voor Behaal een certificaat VGM Checklist Aannemers

De allerbeste VCA-cursus volg je bij ons!

VCA is tegenwoordig onmisbaar. Steeds meer ondernemingen vragen om een VCA-certificering van bedrijven en medewerkers. De vertegenwoordigers van petrochemische bedrijven en aannemers wilden een systeem opzetten om zo de aannemersorganisaties objectief te toetsen op hun veiligheidsbeleid en prestaties. Betreffende ondernemingen moeten regelmatig risicovolle werkzaamheden uitvoeren in een risicovolle omgeving, vandaar dat een VCA-certificaat erg belangrijk is. Wanneer je werknemer bent van een aannemer en de opdrachtgevers verplichten jou om een VCA certificaat te halen, dan kan je een VCA cursus volgen. Het grote voordeel van onze VCA-cursus is dat deze cursus al in een dag afgerond kan worden. Ook krijg je de mogelijkheid om te kiezen voor een zelfstudieprogramma VCA. Wanneer dit certificaat gehaald is kan je de eerste tien jaar veilig aan het werk.

Een VCA-certificaat is niet verplicht, maar wel aan te raden

De VCA heeft in Nederland geen wettelijke grondlegging maar dient wel als een erkende checklist voor aannemers onderling. Dit kan van groot belang zijn voor bedrijven waarmee je samen werkt of in de toekomst mee samen wilt werken. De meeste Nederlandse wetten kennen de regel dat je onschuldig bent tot het tegendeel is bewezen. Echter werkt dit niet zo bij de Arbowet. De Arbowet zegt namelijk dat bedrijven schuldig zijn tot dat deze bedrijven kunnen aantonen dat ze al het mogelijke hebben gedaan om ongevallen te voorkomen en de veiligheid op de werkvloer te waarborgen en te verbeteren. Een bedrijf dat VCA-gecertificeerd is voldoet niet automatisch aan het bewijs van onschuld, echter zal het bedrijf de onschuld wel bevorderen.

Wat zijn de mogelijkheden na het behalen van een VCA-certificaat?

Na het behalen van een VCA-certificaat weet de cursist hoe hij of zij de werkzaamheden kan uitvoeren en de risico’s tot een minimum kan beperken en zijn of haar medewerkers zo aan te sturen dat zij de werkzaamheden veilig kan uitvoeren.

http://www.blomopleidingen.nl/