Finic focus design
Image default
Recreation / Motorcycles

Quads

Er rijden steeds meer quads op de openbare weg. Dat is niet zo verbazingwekkend, als je één keer op een quad hebt gereden wil je er meteen eentje aanschaffen! Waar moet je rekening mee houden als je besluit een quad te kopen? Welke modellen zijn er verkrijgbaar en mag jij ook op dit voertuig rijden? Lees snel verder voor alles wat je wilt weten over quads!

 

Quad of ATV?

Een quad is hetzelfde als een ATV. Die afkorting staat voor All Terrain Vehicle. Dit voertuig kan zowel rijden op de normale weg als op zandwegen en op het platteland. Quads voelen zich eigenlijk overal thuis.

 

Wie mag rijden op een Quad?

Als je een quad rijdt met minder dan 50cc motorinhoud mag je al met een brommer certificaat rijden. De meeste quads hebben een grote motorinhoud, daar heb je een autorijbewijs voor nodig. Maar je hoeft geen speciaal rijbewijs te halen in tegenstelling tot een motor. Je kunt er dus zo mee wegrijden!

 

Een kenteken voor de Quad

Als je de quad alleen gebruikt op eigen terrein, bijvoorbeeld bij een boerenbedrijf, hoef je geen kenteken aan te schaffen. Bij een zware quad kan je dat honderden euro’s besparen. Als je wel de openbare weg op wilt gaan moet je een kenteken aanvragen, hoe hoger de cilinder inhoud hoe hoger de prijs voor het kenteken.

 

Eenvoudige besturing

Dankzij de elektronische ontsteking kun je direct wegrijden, een quad heeft geen kickstarter zoals bij een motor. Integendeel, het volledige voertuig bestuur je met de handgrepen en knoppen op het stuur. Het is daarmee heel eenvoudig om op een quad te rijden.

 

Voor wie zijn Quads geschikt?

Eigenlijk zijn quads voor iedereen geschikt. Je kunt met een quad op de snelweg rijden, of in het bos. Je kunt een quad gebruiken voor in het weekend als hobby, of op het platteland in situaties waar een tractor te groot is. Mannen of vrouwen, groot of klein, als je in het bezit bent van een autorijbewijs is de aanschaf van een quad absoluut het overwegen waard.

 

Neem snel een kijkje in de webshop en kijk naar de uitgebreide collectie quads. Er zit vast wel een mooie quad tussen die perfect aansluit bij jouw wensen.