Wat moet je doen als je je motor wil verkopen?

      Reacties uitgeschakeld voor Wat moet je doen als je je motor wil verkopen?

 

De machine staat ongebruikt in de garage of je hebt je droommotorfiets gevonden: De redenen om een gebruikte motorfiets te verkopen kunnen zeer divers zijn. De particuliere handel met motorfietsen floreert, kopers en verkopers bevinden zich vandaag de dag voornamelijk op het internet. Online portals maken het mogelijk om snel en gratis reclame te maken voor de motorfiets. Onder de vele advertenties op het internet zijn er echter ook een paar dubieuze aanbiedingen. Bij de verkoop is het daarom enerzijds belangrijk om het vertrouwen van potentiële kopers te winnen, maar anderzijds ook om je te beschermen tegen mogelijke fraudeurs. Hier leer je hoe je je gebruikte motorfiets succesvol kunt verkopen en hoe je een goede prijs kunt bereiken.

1. Barbier motoren: Het juiste moment

Het principe van vraag en aanbod is ook van toepassing op de verkoop van motorfietsen. Als de vraag in het voorjaar stijgt, kun je op dat moment de beste prijs krijgen.

2. Controleer je motorfiets en vraag een deskundig advies aan bij barbier motoren

Een wijdverbreide angst onder kopers is dat de motorfiets verborgen gebreken kan hebben. Voordat je je fiets te koop aanbiedt, moet je deze grondig laten testen door een gespecialiseerde dealer of testcentrum en de staat ervan documenteren met een deskundig advies. De investering is de moeite waard: met de werkplaatsfactuur of het certificaat bewijs je de kwaliteit van je aanbod en vindt je dus veel gemakkelijker kopers.

3. Zorg voor de perfecte look

Naast de innerlijke waarden is natuurlijk ook de visuele uitstraling van belang bij de verkoop op internet. Breng je motorfiets daarom vóór de verkoop op hoogglans, om hem aan potentiële klanten van zijn beste kant te presenteren. Je moet je motorfiets eerst grondig wassen – zelfs op verborgen plaatsen, zoals achter de wielen. Controleer ook de olie-, water- en bandenspanning, de remblokken en de accuzuurniveaus. Vergeet niet de ketting goed af te stellen en indien nodig te smeren. Je moet ook de elektrische en elektronische apparatuur, inclusief de verlichting, grondig testen.

4. Controleer inspectie datum

Wanneer moet de volgende algemene inspectie plaatsvinden? Je kunt er ook de voorkeur aan geven om een nieuwe sticker te verkrijgen bij de inspectie-instelling. Dit kan je een betere prijs opleveren.

5. Goede foto’s maken

De beste beelden op het internet zijn goede beelden die je motorfiets in het beste licht stellen en zo de aandacht van potentiële kopers trekken. Donkere of vage foto’s kunnen daarentegen de kans op succes aanzienlijk verkleinen. Om verkoopbevorderende foto’s te maken, moet je de tijd nemen en aandacht besteden aan goede lichtomstandigheden. Dit is meestal niet in de garage, maar buiten met de zon achter je. Presenteer de motor van verschillende kanten en maak goede gedetailleerde foto’s van de motor. Dit geeft de koper een beter beeld van de staat van onderhoud van de motorfiets.

6. Beschrijf in detail

Naast de foto’s is ook een uitgebreide en eerlijke beschrijving van de fiets vereist. Dit omvat de fabrikant en typeaanduiding, bouwjaar en kilometerstand, alsmede het motorvermogen. Je moet ook je vraagprijs vermelden. Vermeld ook wanneer het laatste onderhoud is uitgevoerd. Als slijtdelen zoals banden niet meer in de beste staat zijn, mag je dit niet in het display verbergen. Eerlijkheid wordt beloond door potentiële kopers en uiterlijk tijdens de inspectie komt het defect toch aan het licht. Let op: Wie bekende gebreken bewust verbergt, kan zich zelfs strafbaar stellen!

Vermeld in de advertentie ook een telefoonnummer waar potentiële kopers je kunnen bereiken. De meeste geïnteresseerden geven er de voorkeur aan om telefonisch contact met je op te nemen, zodat eventuele vragen en onduidelijkheden snel kunnen worden opgehelderd.