Kettingslot kopen

      Reacties uitgeschakeld voor Kettingslot kopen

Iedereen die wel eens een fiets of scooter is kwijtgeraakt door diefstal weet hoe belangrijk een goed kettingslot kopen is. Bij de keuze van een kettingslot zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Kies verstandig en zorg dat er niemand met jouw brommer vandoor gaat.

 

Koop een gekeurd slot

Niet alle sloten zijn gekeurd. Dat betekent niet automatisch dat een slot zonder keuring niet van een goede kwaliteit is, maar je weet het gewoon niet zeker. De dikte van de schakels is belangrijk evenals het materiaal. Vergeet ook niet het slot zelf, als de ketting sterk is maar het slot eenvoudig is te openen met een paperclip biedt het slot weinig bescherming. Daarom is er in Nederland het ART keurmerk. Dit is een onafhankelijke organisatie die sloten van alle fabrikanten keurt. De ART rating gaat van 1 ster naar 5 sterren. Meer sterren betekent meer bescherming.

 

Het juiste kettingslot kopen voor een diefstalverzekering

Wanneer je besluit een diefstalverzekering af te sluiten zal waarschijnlijk de eis worden gesteld voor een ART gekeurd kettingslot met een waardering van 3 sterren of hoger. Houd daar rekening mee voordat je een kettingslot koopt, anders loop je het risico dat je later een nieuw slot moet aanschaffen.

 

Let op de lengte van het kettingslot

Er zijn verschillende lengtes waaruit je kunt kiezen bij een kettingslot kopen. Een kort kettingslot is misschien eenvoudiger op te bergen in de scooter, het gewicht ligt ook lager. Maar met een kort slot kun je alleen het wiel vergrendelen, terwijl bevestigen aan een fietsenrek of lantaarnpaal ook belangrijk is. Het hangt er wel een beetje vanaf waar je de scooter plaatst, maar als je de kans hebt deze vast te leggen aan een vaststaand voorwerp is de kans op diefstal een stuk kleiner.

 

Een kettingslot kopen of een alarmsysteem?

Er zijn ook alarmsystemen voor scooters te koop. Eigenlijk is een combinatie het beste, maar als je echt een keuze moet maken zal een goed kettingslot veiliger zijn. Geluid schrikt de meeste dieven af, maar wanneer de scooter aan een stevige ketting ligt laten ze jouw scooter vrijwel zeker staan.