Finic focus design
Vakantie

Glamping is dé vakantietrend. Maar is het ook geschikt voor jullie?

Je hebt weleens van die nieuwe ontwikkelingen die ineens overal lijken te zijn. Neem glamping. Ging het voorheen vooral over die leuke camping of dat schattige hotelletje, ineens gaat het overal over glamping. Het heeft overigens een tijdje geduurd voordat glamping bij het grote publiek bekend werd, want deze kampeervorm is al een paar jaar bezig met een opmars.

Dat glamping een nieuwe vorm van vakantievieren is zul wel door hebben. Maar de details zijn wat onduidelijk. Wat is glamping? Wat mag je verwachten? En het allerbelangrijkste: is glamping iets voor jou?

Wat is glamping?

Ouderwets kamperen was niet bepaald glamoureus. Het was vaak zelfs wat afzien. Toch is het woord glamping afgeleid van “Glamourous Camping”. Luxueus kamperen dus. Bij Glamping verblijf je op een camping, maar dan wel in een verblijf dat al opgebouwd en volledig ingericht op je staat te wachten. Dat kan een robuuste safaritent zijn, maar ook een lodge, tiny house of een aparte accommodatie. Er zijn zelfs boomhutten waarin je lekker kunt overnachten!

Wat mag je verwachten bij glamping?

Gemak en comfort. Dat zijn de kernwoorden bij glamping. Je accommodatie is volledig ingericht. Denk aan echte bedden, een eenvoudige keuken, een fijne eettafel en nog veel meer. Het comfort van glamping is te vergelijken met een vakantiehuisje. Alleen staat jullie verblijf op een kwaliteitscamping, waardoor je ook kunt genieten van het campingleven.

Is glamping iets voor jou?

We hebben eigenlijk nog niemand horen klagen over glamping. Die-hard kampeerders vinden het soms ook best lekker om niet op een dun matje te slapen. Wie een hotel gewend is, krijgt bij glamping wat ze gewend is. Natuurlijk, niet elke glamping kan concurreren met het duurste hotel. Hoewel…er zijn zelfs glampings waar je een privé jacuzzi krijgt! Wow!

Maar ja…is glamping iets voor jou? Dat kun je alleen zelf bepalen. Probeer het gewoon eens uit. Boek een camping in Nederland, België of Duitsland en ervaar glamping zelf. Goede kans dat ook jullie blij worden van glamping.

Waar vind je een glamping?

Wil je glamping uitproberen? Neem dan geen risico en boek je verblijf via www.glampings.com. Dan weet je zeker dat je te maken hebt met een luxe kampeervakantie die de beloftes waarmaakt.