Finic focus design
Image default
Vakantie

Welke kleinschalige camping past bij jullie

De ene camping is de andere niet. Gelukkig maar, want niet iedereen houdt van hetzelfde. De een viert het liefst vakantie op een grote familiecamping met alle denkbare faciliteiten, terwijl de ander liever de rust van een kleinschalige camping opzoekt.

Als jullie het liefst op wat kleinere camping verblijven ben je ongetwijfeld de termen “minicamping” en “boerencamping” tegengekomen. Misschien denk je dat ze hetzelfde betekenen, maar er zit toch echt een verschil tussen.

Belangrijk verschil boerencamping en minicamping

Om te beginnen met het grootste verschil: een boerencamping ligt, per definitie, op een boerderij. Soms is een boerencamping ook een minicamping, met slechts 10 á 15 kampeerplekken. Maar een boerencamping kan ook een stuk groter zijn.

Een minicamping, daarentegen, kun je in principe overal tegenkomen. Dus ook bij een kasteel, op een landgoed, in een boomgaard of ergens in de natuur. Zolang het aantal kampeerplekken maar laag genoeg is (<15) is het een minicamping.

Faciliteiten op de camping

De faciliteiten op een boerencamping moeten aan bepaalde eisen voldoen voordat een camping zich “boerencamping” mag noemen. Zo heeft een boerencamping altijd speelruimte (met toestellen), zijn er activiteiten en moet het sanitair aan bepaalde eisen voldoen. Bij een minicamping worden dergelijke eisen niet gesteld. Het is de ondernemer die bepaalt wat hij of zij nodig vindt.

Boek je camping alvast

Binnenkort lekker kamperen? Reserveer dan nu alvast je plekje op de camping. Via onze site boek je in een paar kliks een luxe kampeervakantie bij de boer.

Wil je toch een andere camping? Misschien een hele luxe, of juist een rustige camping in de natuur? In Nederland, Frankrijk of een van de andere populaire vakantielanden in Europa?

Wij twijfelen er niet aan: ook voor jullie hebben we de perfecte camping.

Waar wacht je nog op? Laat je inspireren, plan en boek je vakantie direct!