Finic focus design
Beauty en verzorging

Dit zijn de laatste trends op het gebied van inrichting van een tandartspraktijk

Een gloednieuwe tandartspraktijk kocht? Gefeliciteerd! Hopelijk kun je daar een prachtige plek van maken waar iedere patiënt zich prettig voelt. Maar tegenwoordig zie je bijna altijd dezelfde design keuzes gemaakt. De standaard tandartspraktijken zien er bijna hetzelfde uit als ziekenhuizen. Witte of blauwe muren, een wachtkamertje dat veel te saai eruit ziet. Altijd dezelfde kinderhoek en natuurlijk het TV-scherm met daarop tandarts informatie. Dat klinkt best saai. Maar gelukkig zijn er tegenwoordig nieuwe trends ontstaan zodat je het stereotypische beeld kan vergeten en iets moois neer kan zetten. 

Alles moet ruim over komen

Bij sommige tandartspraktijken heb je het gevoel dat je in een klein hokje wordt gestopt. Vooral de wachtkamers zijn hier een goed voorbeeld van. Je zit daar een beetje om je heen te kijken, maar je hebt snel het gevoel dat de muren steeds sneller op je af komen. Door juiste zo’n ruimte ruimer te laten lijken, wordt het ook wat fijner voor de patiënt om daar te zitten. Daarbij is het ook fijn als er ook veel ruimte is in de behandelkamer zelf. Dan voelen patiënten zich in het algemeen rustiger in de behandelkamer en kunnen ze de behandeling beter aan.

Wit en blauw worden vervangen

De standaard kleuren wit en blauw zijn heel erg saai geworden over de jaren heen. Ze worden ook snel geassocieerd met ziekenhuis en daar krijgen mensen toch wel nare gevoelens mij. Dus sommige tandartsen gaan weg van de stereotypische beeld en gaan richting de moderne kant. Ofterwijl, ze gebruiken meer donkere kleuren en ook wat meer met hout om het toch meer een huiselijke sfeer van te maken.

Allernieuwst apparatuur

Het is heel belangrijk dat je wel de allernieuwste apparatuur gebruikt in je praktijk als je hiervoor de kans krijg. Deze hebben namelijk nieuwe technieken die behulpzaam kunnen zijn voor het behandelen van patiënten. Bijvoorbeeld dat je als tandarts niet meer met een prik een verdoving kan geven maar met bepaalde soort druppels. Ideaal! Dus kijk goed om je heen bij verschillende webshops en andere speciaalzaken voor de beste apparatuur en zelfs voor inrichting meubels. Want het is fijner voor jou als alles van één plek af komt.